Hjem til dig

Madservice

Er du pensionist eller handicappet, og kan du ikke selv få købt ind og lavet mad, så har du mulighed for at komme med i vores madserviceordning.

Læs mere om, hvordan du kan blive oprettet som kunde hos Køkkenet Åkanden -
Hvordan kan vi gøre din hverdag nemmere?

Du skal henvende dig til visitationen i Sundhed og Omsorg. Visitationen vurderer din situation og bevilger madservice. Visitationen træffes på hverdage fra kl. 08.00-09.00 på telefon 99 74 17 58.

Du kan købe en hovedret alene eller en to retters menu, der består af hovedret og for/efterret. Du kan bestille normal portion eller lille portion.

​Madservice uden udbringning

I aftaler, om du tager hen på et af kommunens pleje- eller ældrecentre og spiser dér, eller om du vil hente maden på centret og spise derhjemme.

Madservice med udbringning

Er du ikke i stand til gå eller køre hen på et af kommunens pleje- eller ældrecentre, kan du få maden bragt ud. Maden bliver udbragt som kølevakuummad 1 gang om ugen af en medarbejder fra køkkenet.

Kølevacuum mad

Maden tilberedes af køkkenet og køles straks ned. Når du modtager maden, sætter chaufføren maden i dit køleskab, hvor den skal opbevares ved max. 5 grader.

Du har hver uge mulighed for at vælge mellem 11 hovedretter og 11 biretter. Valget skal foretages to uger i forvejen, det vil sige, at når du modtager ugens madportioner, bestiller du for den næste uge, og du modtager bestillingsliste for næste uge igen. Du skal hver uge bestille mindst 3 hovedretter, for at du kan være med i denne ordning.

Madservice kan bevilges for en begrænset periode eller permanent

Måske har du kun brug for madservice i en kort periode med sygdom eller rekonvalescens. Måske skal du med i en permanent ordning. Én gang om året gennemgår visitationen alle permanente bevillinger.

Valgfrit tilbehør til hovedretten

Det er muligt at vælge valgfrit tilbehør til din hovedret. Dette betyder, at hvis du fx. en dag gerne vil have kartoffelmos til din millionbøf i stedet for kartofler, så er dette muligt. 
Du kan altså mere eller mindre sammensætte dine egne retter præcis efter dine ønsker.  

Du kan se, hvordan menuplanen skal udfyldes i Vejledning til madbestilling.

Specielle kostønsker?

Kommunen har fokus på de ældres kost. Ældre spiser mindre og har derfor brug for en særlig energi- og proteinrig kost.

Diætmad i forbindelse med diabetes eller anden sygdom kan bestilles efter behov.

Der kan i mindre omfang bestilles mad til gæster.

Læs om superkost her