Borgere, som har vanskeligt ved eller som er ude af stand til at overkomme, overskue og tage initiativ til tilberedning af mad tilbydes madservice med levering.

Du skal henvende dig til visitationen i Sundhed og Omsorg på telefon 9974 2424.

Visitationen vurderer din situation og bevilger madservice.

Et måltid mad består af en hovedret.

Der er mulighed for at købe for- og efterretter og andre måltider, som indgår i dagskosten.

Maden skal være varedeklareret og leveres i godkendt emballage jf. Fødevareloven.


Maden tilberedes af køkkenet og køles straks ned. Når du modtager maden, sætter chaufføren maden i dit køleskab, hvor den skal opbevares ved max. 5 grader.

Du har hver uge mulighed for at vælge mellem 11 hovedretter og 11 biretter. Valget skal foretages to uger i forvejen, det vil sige, at når du modtager ugens madportioner, bestiller du for den næste uge, og du modtager bestillingsliste for næste uge igen.

Du skal hver uge bestille mindst tre hovedretter, for at du kan være med i madordningen.

Du kan vælge imellem:

  • Lille eller normal portion
  • Biretter
  • Øvrige tilbud til dagskosten
  • Diæter og superkost
  • Forskellige menuer

Menuplanen opdateres løbende. I menuplanen indgår højtidsmenuer og egnsretter. Der bruges fødevarer af god kvalitet og vi bestræber os så vidt muligt på, at købe lokale fødevarer.

Mortensaften og juleaften: Andesteg og ris a la mande

Øvrige højtider: Søndagsmenuer

Søndagsmenuer kan være flæske-, kalve- eller oksesteg eller andet helt kød. Biretten skal være en dessert.


For de fleste mennesker er måltidet en af dagens højdepunkter. Maden fra Køkkenet Åkanden kommer i praktisk emballage, du kan sætte direkte i mikroovnen. Emballagen er opdelt i flere rum, så rettens komponenter er adskilt. 
Vi anbefaler, at du anretter din mad på en tallerken efter den er færdigstilberedt i mikroovnen, så ser den endnu mere indbydende ud. Så kan du også selv bestemme om du vil have sovsen oven på kartoflerne. Maden ser dejlig ud i sig selv, men krydderurter kan altid bruges som pynt og give retten et ekstra pift. 

Så gør dig umage, uanset om du spiser alene eller sammen med andre. Dæk bordet pænt, anret maden på en tallerken, pynt med grønt og giv dig tid til at nyde, hvor godt maden smager.

Borgeren betaler for ydelsen efter takster godkendt af Byrådet.

Priser i 2019 inklusiv udbringning:

Almindelig hovedret:                       53 kr.

Lille hovedret:                                  49 kr.

Diæt-hovedret:                                 53 kr.

Døgnkost på plejehjem:                  121 kr.

Superkost til småtspisende:            51 kr.

For- eller efterret:                            14 kr.

Maden leveres af en medarbejder fra Køkkenet Åkanden. Medarbejderen vil bære uniform og navneskilt, som gør det muligt at identificere vedkommende.

Maden leveres i kølebiler, og der leveres mad til én uge ad gangen.

Ringkøbing-Skjern Kommune er inddelt i nogle ruter efter geografi, så maden leveres altid på samme ugedag og på cirka samme tidspunkt. I forbindelse med helligdage kan der ske ændringer. Borgeren skal være hjemme i forbindelse med levering af madservice.

Lukkes der ikke op, når maden kommer, vil vi undersøge årsagen og eventuelt tilkalde hjælp. Maden tages med retur til køkkenet, hvis borgeren ikke er hjemme.

Læs mere om valg af leverandør på madområdet i Kvalitetsstandarder Ringkøbing-Skjern kommune 2015 - https://www.rksk.dk/Files/Files/Borger/Sundhed-sygdom/Kvalitetsstandarder-2018-2019-til-SSU-uden-forord.pdf​

Som noget nyt er det nu muligt at vælge valgfrit tilbehør til din hovedret. Dette betyder, at hvis du fx. en dag gerne vil have kartoffelmos til din millionbøf i stedet for kartofler, så er dette muligt. 
Du kan altså mere eller mindre sammensætte dine egne retter præcis efter dine ønsker. 
Derfor har Åkanden også fået nye menuplaner, hvor man frit kan vælge mellem de forskellige tilbehør til hovedretten. 

Du kan se hvordan menuplanen skal udfyldes her.

Afbestilling skal ske senest kl. 12 dagen før levering. Husk at give os besked ved indlæggelse eller aflastningsophold.

Du vil modtage et giroindbetalingskort første gang du skal betale for madservice. Bemærk, er du tilmeldt eBoks, vil din opkrævning blive sendt der til.

Giroindbetalingskortet kan du aflevere i dit pengeinstitut og bede dem tilmelde betalingen til BetalingsService, så vil der fremover ske automatisk opkrævning hver måned.

Kølevakuummaden tilberedes i henhold til Køkkenet Åkandens varmevejledning, som kan hentes herunder.

Varmevejledning

Der er mulighed for at låne en mikrobølgeovn. Ved ophør i madordningen skal ovnen returneres til køkkenet i rengjort stand. Leveres ovnen ikke tilbage eller mis vedligeholdes, vil du blive holdt økonomisk ansvarlig.

Daglig rengøring af ovnen foretages i hjemmet.

Vi skaber tryghed for dig som pårørende gennem god kvalitet og høj service for vores kunder

Vi kan tilbyde din mor, svigerfar, nabo eller anden nær person velsmagende, sund og nærende mad, som er lavet fra bunden af gode råvarer.

Vi ved, at det handler om tillid og tryghed, når man skal have mad leveret ude fra. Vi gør os derfor umage med at planlægge vores ruter, så det er den samme chauffør, der leverer maden hver uge. Vores chauffører er ansat i Åkanden. Oplever en chauffør uregelmæssigheder i forbindelse med en levering, kontaktes kommunen.

Skulle du have spørgsmål, du ikke har fundet svar på, er du meget velkommen til at kontakte os på telefon nummer 99 74 25 65 eller via mail www.koekkenet.aakanden[mail]rksk.dk